м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Що потрібно знати про лікування алкоголізму

Ця хвороба підступна. Пацієнти не визнаються в згубну пристрасть. Першими починають бити в дзвони тривоги стурбовані постійним пияцтвом родичі або друзі, іноді колеги. Помітною проблема стає зазвичай на останніх стадіях хронічної недуги, коли складно робити сприятливі прогнози. Всілякими хитрощами рідні намагаються змусити алкоголіка звернутися за допомогою до фахівців, зізнатися в алкогольної залежності. Найчастіше наполегливість членів сім'ї служить двигуном прогресу на шляху зцілення від патологічної тяги до спиртного. Головне не здаватися. В іншому випадку хворого пускають напризволяще з витікаючими звідси наслідками.

Тернистий шлях

Алкоголізм відноситься до найбільш важким, практично невиліковним формам захворювань з потужною руйнівною силою в дії. Спиртне точить зсередини, позбавляє розуму, моралі, почуттів, профпридатності, розбиває сім'ї. При ранньому розпізнаванні недуги, добровільну згоду на відновлення, зверненні до досвідчених наркологів, психотерапевтів цілком реально розраховувати на успіх терапії . Не впадайте у відчай, не опускайте руки! Боріться до кінця! При сильному бажанні кинути пити, стати нормальною особистістю, повернутися до здорового тверезого способу життя лікування дасть стовідсотковий позитивний результат, перевершить очікуваний ефект. З будь-якої безвихідної ситуації знаходиться вихід.

П'яниць заслужено визнають безвільними істотами. Однак складності терапевтичного процесу пов'язані з іншим моментом: пацієнт наполегливо воліє заперечувати існування злободенної проблеми, обирає невірний спосіб вирішення завдання. При розумному підході до досягнення мети з'ясовується, з силою волі повний порядок навіть при занедбаності ситуації.

Безпосередньо перед початком обраного курсу реабілітації, важливо до глибини душі усвідомити, що згубна пристрасть народжується, формується в голові. Тому необхідно підключати свідомість хворого для повноцінного лікування. Тверезість розуму — гарантія здорової, довгого, щасливого життя.

Світло в кінці тунелю

Чи не переставайте шукати відповідей на власні питання. Шукає дається знання! Не бійтеся питати порад у колишніх, що вилікувалися алкоголіків. Допоможіть близьким знайти моральне обличчя. Важко почати, далі легше. Пам'ятайте: тверезий спосіб мислення — ключ до успіху!

Усі статті