м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Ефективне лікування алкоголізму

Життя кожної людини пов'язана з численними проблемами в професійній сфері, галузі охорони здоров'я, відносин, в побуті. Далеко не всі люди здатні самостійно впоратися з навалилася вантажем турбот. Від нескінченної низки негараздів багатьох затягує алкогольна залежність. Спочатку здається, після чарки горілки, келиха вина, склянки пива настає розслаблення, йде тривога. Поступово тяга до випивки посилюється, стає щоденною потребою для зняття стресу. Після нетривалого періоду втрачається міра випитого, похмілля переходить в тривалий запій, пропадають інші інтереси, втрачається моральність, настає деградація.

Родичі починають бити на сполох, звертатися до лікарів. Слід пам'ятати, виведення з запою в домашніх умовах здійснити практично нереально, необхідна допомога професійного нарколога, психолога. Важлива підтримка членів сім'ї, близьких, друзів, колег. Тільки в комплексі можливо грамотно провести обрив запою, зцілити хворого від згубної звички до спиртного. Необхідно знайти кращий наркологічний центр з кваліфікованим персоналом, ефективними методами терапії.

Більшість дружин не знають, як вивести чоловіка із запою. Слід пам'ятати, тільки добровільна згода пацієнта гарантує бажаний результат. В іншому випадку після реабілітації знову настане рецидив. Перед початком терапевтичного впливу потрібно переконати алкоголіка в обов'язковості оздоровлення, зняття тяги до спиртного. В особливо важких випадках проводяться сеанси гіпнозу, кодування. Для нормального тверезого людини не існує щоденної норми в 100 грам горілки. Дана схильність говорить про згубну звичку. Медики рекомендують стежити за поведінкою алкозалежних рідних, оскільки ті схильні приховувати зловживання алкоголем, не піддаються контролю. П'яниці часто забігають похмелитися в придорожнє кафе по дорозі на роботу, не пропустять чарки в обідню перерву, поспішають пропустити стопку після робочого дня. Тому не можна залишатися байдужим, колектив надає велику підтримку в реабілітації після тривалого періоду пияцтва.

Профільні установи

Небажання лікуватися багато в чому обумовлено почуттям сорому, осудженням товаришів по службі, сусідів, рідні, приятелів. На сьогоднішній день наркологічні диспансери гарантують 100% анонімність лікування, тому не варто боятися розголошення конфіденційності інформації. Професійний фахівець порекомендує лікування хронічного алкоголізму під цілодобовим наглядом в спеціалізованому сучасному центрі з гідними умовами перебування, результативними методами відновлення. Реабілітація на дому не гарантує результату, оскільки у відсутності спостереження хворий може прикладатися до випивки. Не виключений зворотний ефект з різкою озлобленістю, нервовими зривами.

В центрі анонімних алкоголіків збирається ціла група пацієнтів, з якими проводять індивідуальні, спільні заняття з психотерапевтом. Існує можливість спілкування. У плані пошуку підходящої лікарні головне знайти клініку з багаторічним стажем, кваліфікованим штатом співробітників, відповідними ліцензіями, сертифікатами з правом на здійснення подібної діяльності. Не звертайтесь до сумнівних організацій, фірм-одноденок. Не ризикуйте здоров'ям близьких. Не виключений летальний результат після звернення до шарлатанів без медичної освіти. Реабілітація в Одесі доступна в профільних наркологічних центрах з власної виділеної безкоштовної телефонної лінією для консультування по питаннях, що цікавлять. Організації працюють без вихідних, тому в будь-який день готові прийти на допомогу нужденним.

Часто трапляється, терапевтичні методи не приносять належного результату через неможливість виговоритися пацієнтові. Фахівці центрів наркології у своєму розпорядженні власні бригадами оперативної психологічної допомоги. Досвідчений психіатр надасть екстрену підтримку хворому з виїздом на будинок або в приймальному покої відділення.

Усі статті