м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Як вилікуватися від алкоголізму ?

Суть алкогольної залежності

Під алкозалежністю розуміється жахливий захворювання, яке не дозволяє хворим усвідомити гіркоту свого становища. Алкоголіки вважають, що здатні управляти ситуацією, кинути згубну звичку в будь-якому момент, продовжити тверезий спосіб життя. Насправді обставини складаються в точності до навпаки. Сувора реальність свідчить: чим раніше виявлено діагноз, тим легше побороти недугу. При хронічній формі згубної пристрасті перемогти пристрасть вкрай складно.

Як самостійно перемогти залежність

Найбільшим помилкою вважається факт, ніби алкоголізм відбувається через соціальну розбещеності, психологічного безвілля, почуття вседозволеності хворого. Наркологи зараховують хвороба до категорії хронічних захворювань, що викликають незворотні для організму зміни і наслідки. До одним з найбільш поширених відноситься повне порушення процесу обміну речовин, коли постійно відчувається гостра нестача спиртного. Людина не в змозі зупинитися, оскільки тільки новою порцією випивки тимчасово знімається абстинентний синдром.

Чи виліковний алкоголізм?

Медики впевнені в незворотності відбулися порушень ферментативних процесів в людському організмі внаслідок вживання алкогольних напоїв. Єдиним виходом вирішення проблеми стає перехід на здоровий спосіб життя з повною забороною спиртного. Тільки при дотриманні цієї умови метаболізм планомірно відновиться.

Відмова від випивки не миттєвий процес, не панацея, не варто чекати миттєвого дива. Пацієнту треба буде пройти тривалий, болісний період реабілітації, пов'язаний з важкими психічними, фізичними муками. Тому особливо важливою є підтримка рідних, друзів в якості запобігання зриву. Алкоголіку зі стажем в минулим доведеться решту життя утримуватися від прийняття алкоголю. Якщо вам необхідно лікування алголізма в Одесі, то звертайтеся до нас в клініку і ми з радістю відповімо на ваші запитання (контакти вгорі або внизу сайту)

Методи терапії

Інтоксикацію організму алкоголем лікують медикаментозно, за допомогою спеціальних препаратів, що знімають синдром похмілля, які допомагають звільнитися від алкозалежності зі зведеним до нуля ризиком ускладнень. Після цілковитого виведення алкоголю з крові, нормалізації стану пацієнта, відновлення сну лікарі приступають до основного лікування за допомогою різних способів.

Усі статті