м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Кодування алкоголізму методом Довженка

Алкоголізм – це хвороба. Так-так, саме хвороба, а не примха, чи не безвольність, як прийнято було вважати в нашій країні довгі роки. В основі алкоголізму лежить залежність – хворобливе, непереборний потяг до предмета своєї пристрасті. Залежність – це звичка, посилена в багато разів. Але якщо звичку можна намагатися контролювати, то залежність – неможливо. Залежність контролює Вас.

Величезна кількість алкоголіків і їхніх родичів шукає вихід з пастки, в яку вони потрапили, сподіваючись знайти ефективний метод лікування алкоголізму.

Існує велика кількість різних способів лікування цієї страшної хвороби, але, на жаль, жоден з них не гарантує 100% результату. Нижче ми розглянемо найбільш популярні з них.

Лікування хронічного алкоголізму: п'ять найвідоміших способів.

1.Стаціонарное медикаментозне лікування.

Як правило, даний метод включає в себе зняття гострого абстинентного синдрому, або, простіше кажучи, висновок із запою, з подальшою підтримуючою терапією. Це т метод хороший в першу чергу для тих, хто не може припинити вживання самостійно, і потребує примусового переривання запою. Негативною стороною таких маніпуляцій є той факт, що лікування алкоголізму ефективно тільки разом з психологічною реабілітацією і подальшою підтримкою пацієнта після виходу з клініки.

2. «Зашивання» або алкоблокада дисульфірамом.

Зашивання, або, як кажуть в народі, «торпедування» - введення в підшкірну клітковину капсули з деякою кількістю препарату, що викликає різкі реакції організму на вживання будь-яких спиртовмісних рідин. Плюс зашивання в тому, що хворий знаходиться під цілодобовим контролем препарату, з яким не можна «домовиться». Втім, це ж є і мінусом, оскільки занадто жорсткі рамки не додають людині психічного комфорту. При цьому, якщо пацієнт вжив, наприклад, помилково, його в будь-якому випадку чекає неминуча розплата, і навіть існує ризик смерті.

3.Кодірованіе за методикою Довженко.

Ще один досить відомий метод, який передбачає лікування алкоголізму і тютюнопаління. В його основі лежить методика психоемоційного впливу на хворого, результатом якого є вироблення відрази, або байдужості до будь-яких спиртних напоїв. Кодування по ДАР набула широкого розголосу ще при СРСР, і залишається актуальним донині. Позитивними сторонами кодування можна вважати відсутність фізичного або медикаментозного втручання в організм пацієнта; лікування за один сеанс; &Laquo; щадні» умови лікування. Негативним аспектом – то, що допомагає кодування не всім, і деякі все ж зриваються. Втім, як уже говорилося, абсолютних способів лікування, на жаль, немає.

4.Псіхотерапевтіческое лікування.

Давним-давно відомо, що алкоголізм – це психологічна залежність. Є думка, і дуже небезпідставне, що алкоголізм слід лікувати на сеансах у психотерапевта відповідного профілю. Разом з тим, більшість фахівців сходяться в тому, що лікування алкоголізму та куріння має бути комплексним. Тобто, майже завжди абсолютно недостатньо просто почати відвідувати психотерапевта, для того щоб справи у питущого людини пішли на лад. Необхідно провести інтоксикацію, комплексне обстеження організму, підкріпити його одним з методів блокування, і паралельно звертатися за психологічною допомогою.

5.Посещеніе груп взаємодопомоги «анонімних алкоголіків».

Метод, який тільки починає набирати популярність в нашій країні, не дивлячись на те, що присутня в наших широтах вже досить давно. Фактично, зборів АА – це сеанси групової психотерапії, де залежні діляться між собою досвідом та силами з метою побороти свою залежність, і знайти тверезий, здоровий спосіб життя. Зборів анонімні, безкоштовні, і проходять щодня в усіх великих містах країни. Відомий високий позитивний ефект від відвідування таких зборів, але, як і всі інші варіанти, він не може гарантувати абсолютного лікування.

В кінцевому результаті не важливо, яке лікування від алкоголізму виберете Ви, або Ваші рідні. Важливо лише прагнення залежної людини побороти свою недугу. Якщо таке бажання є, і воно твердо – все вийде!

Будьте здорові і щасливі!

Усі статті