м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Кодування : переваги і недоліки

Кодування від пияцтва з'явилася в середині минулого століття, коли введення сухих заборон, подорожчання алкогольної продукції не приносило бажаних результатів. За короткий час методика зарекомендувала себе з хорошого боку, дала очікуваний ефект, заслужила довіру. Популярність методу багато в чому обумовлена ​​доступністю серед широких верств населення в порівнянні з іншими аналогами. Розглянемо плюси, мінуси реабілітаційної програми.

Переваги

Лікування алкозалежності за допомогою кодування має низку незаперечних переваг. Перш за все слід зазначити високу ефективність терапії. Пояснюючи медичний термін простою мовою, методика полягає у вселенні хворому прямим текстом страху смерті при вживанні спиртного. Пацієнту пояснюється, що вшита ампула з ліками при попаданні краплі алкоголю в організм викличе бурхливу реакцію, що призводить до летального результату або повного паралічу до кінця життя. Іноді лікарі вимагають від пацієнта розписатися в повідомленні про небезпеку, ризикованості реабілітації даними способом, знімаючи власну відповідальність за долю алкоголіка. Родичам належить вести пильне спостереження за алкозалежним щоб уникнути фатальних ситуацій. В історії практики були прецеденти, коли хворі розпорювали місце з введенням препаратом, витягували небезпечну ампулу, знову йшли в тривалий запій. Слухняні хворі успішно проходили реабілітаційну програму, зцілюючись від згубної звички на підсвідомому рівні.

Головними перевагами кодування в порівнянні з іншими техніками відновлення організму після запою служать :

  1. Бюджетний варіант . У порівнянні з тривалими терапевтичними курсами з необхідністю знаходження на стаціонарному лікуванні в наркологічній клініці метод кодування набагато доступніше в ціні.
  2. Швидкий ефект . Реабілітація в Одесі подібно іншим українським містам не передбачає довготривалого перебування в лікувальному закладі. Часом досить декількох відвідувань нарколога.
  3. Конфіденційність . Переважна більшість наркологічних диспансерів гарантують стовідсоткову анонімність пацієнтам. Тому лікування проходить за закритими дверима без побоювання розголосу. При бажанні ніхто з близького оточення не впізнає про намір людини закодуватися.

Недоліки

У кожної медалі існує зворотний бік з явними мінусами. Методика кодування не є винятком. Незважаючи на популярність техніки в Україні, даний спосіб позбавлення від згубної пристрасті не знайшов відгуку в серцях європейських жителів. Причина криється в ряді проблемних аспектів, пов'язаних з негативними наслідками для психіки пацієнта:

  1. Неврастенія. Розвивається на грунті постійно страху за власне життя. Хворому навіюється, що зловживання випивкою призводить до летального результату. В результаті після реабілітаційного періоду людина відчуває дискомфорт, впадає в депресію з переслідуванням постійним фобій, переляків, занепокоєння.
  2. Високий ризик рецидиву. Благотворний ефект кодування триває поки вшита ампула з ліками. Після закінчення лікування часто пацієнти знову беруться за пляшку з посиленим бажанням. Доводиться знову звертатися по допомогу до наркологів.
  3. Конвеєр. Процедура кодування настільки затребувана, що натовпи людей проходять за день через руки фахівця. У медичного персоналу фізично не вистачає сил, часу для ретельного вивчення картини захворювання окремого користувача, знаходження оптимальної програми реабілітації.
  4. Рикошет. Більшість алкоголіків виявляється несприйнятливим до кодування. Існують випадки хронічних п'яниць, які через добу після введення препарату йдуть в безпробудне місячне пияцтво без будь-яких негативних наслідків, обіцяних лікарями.

Резюме

Підводячи підсумки вище сказаного, залишається відзначити, не можна сидіти склавши руки, пускаючи ситуацію на самоплив. Одеса здавна славиться лікарнями, висококваліфікованими медиками. Тому необхідно шукати кращих професіоналів для зцілення рідних людей. Не останню роль у вирішенні проблеми грає метод кодування.

Для більшої результативності рекомендується поєднувати відвідування нарколога з сеансами психотерапії. Комплексні заходи обов'язково дадуть що робиться результат в найкоротші терміни. Головне побороти не тільки фізичну тягу до випивки, але і залежність на психоемоційному підсвідомому рівні, що сидить в голові. Кодування від алкоголізму задовольняє обом потребам, допомагає впоратися з недугою за короткий термін при мінімальних зусиллях і невеликих фінансових витратах. Людина повертається до тверезого погляду на життя.

Усі статті