м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Лікування алкоголізму

По суті алкоголізм являє собою непереборну тягу до алкоголю в зв'язку з найсильнішою психічної, фізичної залежності від спиртних напоїв. Алкоголізм є хворобою, яка викликає незворотні психічні розлади, особистісні зміни. Однак, алкоголізм не вирок, при своєчасному, адекватному лікуванні хвороба можна побороти, назавжди позбавити людину від згубної залежності.

Хвороба поступово вражає внутрішні органи, системи людського організму, перетворює людину в безвольне істота, зводячи жалюгідне існування до систематичного вживання спиртного. Щоденне прийняття алкоголю навіть у незначних дозах неминуче призводить до цілковитої деградації особистості, що помітно позначається на обличчі, поведінці індивіда, до серйозних психічних відхилень суб'єкта. Сучасна медицина зробила крок далеко вперед, завдяки чому сьогоднішні препарати, методи лікування, цілі оздоровчі програми в наркологічних диспансерах здатні позбавити пацієнтів від згубної пристрасті. Профілюючим напрямком діяльності київського центру «ДАР» є лікування хворих від алкогольної залежності за спеціальною методикою. Реабілітаційні заняття проводить провідний спеціаліст центру Фартушний Євген Миколайович.

Лікарі попереджають, максимальний ефект буде досягнутий при повному усвідомленні пацієнтом своєї залежності, бажанні вирватися із замкнутого кола, впевненості в тому, що нормальний, повноцінний спосіб життя можна вести виключно в тверезому стані. Хворий самостійно повинен прийти до висновку про руйнівну дію алкоголю. Кодування за методикою Олександра Романовича Довженка — гарантована терапія з оздоровлюючим ефектом (докладніша інформація представлена ​​на сайті kod.od.ua).

Найчастіше алкоголіки погоджуються на реабілітацію, сподіваючись на миттєве зцілення за допомогою кодування або імплантації спеціальних блокаторів. Слід враховувати, для цілковитого одужання від залежності необхідно кардинально поміняти поведінку, мислення, сприйняття дійсності. Звільнення від пристрасті зніме алкогольний абстинентний синдром, що іменується в народі ламкою, подарує психологічну свободу.

Дієва допомога

Безліч жителів українських міст, зокрема Києва, Харкова, Одеси, добровільно користуються методами терапії при позбавленні від алкогольної залежності. Лікувально-реабілітаційна система ДАР розглядає звичайне пияцтво з точки зору синтезу тілесного з душевним недугою. Безперечно, постійне розпивання спиртних напоїв відбивається на здоров'я, викликає різні захворювання внутрішніх органів, призводить до психологічної деградації, викликаючи з часом душевний розлад. Крім лікарів-наркологів обов'язкову підтримку надає психолог. Вивести людину з неадекватного бажання перебувати в цілодобовому п'яному угарі під силу за допомогою переконання клієнта на свідомому, несвідомому рівнях.

Спеціальна програма розрахована на зміну особистості хворого, повернення нормального світогляду, світосприйняття початкового стану до поступового спивання. Спочатку медики досліджують ступінь захворювання, стадію деградації клієнта згідно психологічному, моральному стану, потім наказують індивідуальний курс стаціонарного або амбулаторного лікування.

Реабілітаційний процес украй складний, тривалий. Для визначення реальної картини, вивчення особистості клієнта медики насамперед виводять пацієнта із похмільного синдрому. Процедура не становить складності, тому усунення інтоксикації проводиться швидко. Після детоксикації полегшуються фізичні страждання, мінімізується потреба у нових дозах алкоголю, фізіологічний стан нормалізується, у норму приходить сон, врегулюється їда.

До потрапляння до реабілітаційного центру переважна більшість п'яниць замість повноцінного харчування обходилася легкими закусками, тому людям доводиться знову вчитися правильно харчуватися. Досвідчені психотерапевти паралельно проводять розмови посилення бажання пацієнтів позбутися алкогольного рабства. Багато сімей стикаються з проблемою, коли один із членів сімейства глибше іде у залежність від випивки, але не вважає себе алкоголіком подібно до безлічі залежних людей. Родичам в окремих випадках доводиться вдаватися до хитрощів, погроз, шантажу. Однак способи залишаються бездіяльними, чоловік чи жінка продовжують пити. Як переконати у необхідності лікування? Як допомогти впоратися зі згубною пристрастю, спрямувати на правильний шлях зцілення, блокувати спрагу бажання прийняття нової дози?

У кожному разі потрібний індивідуальний підхід. Допомога психолога виявляється необхідною для рідних, близьких алкоголіка. Перед процесом переконання слід звернутися до психотерапевта реабілітаційного центру чи наркологічного диспансеру. Професіонал дасть слушні поради для вирішення проблеми, підкаже важелі на члена сім'ї.

Особливості терапії

Реабілітаційний центр «ДАР» визнаний одним із масштабних приватних наркологічних центрів в Одесі. Завданням системи кодування наркологи ставлять тотальну ліквідацію наслідків душевного розладу алкоголіка після тривалої постійної інтоксикації організму випивкою. Після терапевтичних сеансів чоловіка жінки в корені переглядають власне ставлення до життя, повертається твереза ​​оцінка цінності перебування на землі. Потреба у випивці витісняється вимогами до самоповаги, поваги з боку оточуючих. Тільки при постійному дотриманні рекомендацій медичного персоналу разом з бажанням самої людини вилікуватися можна розраховувати на позитивний результат реабілітації.

При повній відмові від пиятики, тривалому утриманні від запоїв без зривів люди заслужено відчувають гордість від власної сили волі, яка потрібна в цій ситуації. Для боротьби із «зеленим змієм» потрібно виявити потужну вольову концентрацію. Після успішного подолання перешкод спостерігається цілеспрямованість, внутрішня впевненість. Порожнє похмільне животіння зникає безвісти. Проходження реабілітаційного курсу повертає хворих до повноцінного життя, входження до нормального суспільства. Колишній спосіб життя згадується як страшний сон, безглузда випадковість, повернення до якої немає.

Лікувальні програми, терапевтичні засоби лікування від алкогольної залежності, включаючи терапію жіночого алкоголізму, виведення з глибокого запою, кваліфіковану психологічну підтримку, покликані закодуватися від алкогольної залежності в Одесі, пройти цілковиту реабілітацію, відновлення фізичного, психічного здоров'я. Дійсна методу дозволяє підтримати прийняте рішення бути тверезим, змінити систему моралі, цінностей, побудувати знову якісні відносини з навколишньою реальністю.

Усі статті