м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Чи потрібно мені кодування від алкоголізму ?

Як не дивно, багатьом людям складно відповісти на питання, чи є у них проблеми з вживанням алкогольних речовин. Це відбувається тому, що випивка – прийняте в нашому суспільстві проведення часу, соціальна традиція, і взагалі, багато в чому навіть фетиш. Саме тому важко зрозуміти, в який же момент звичайна звичка переходить в небезпечну патологічну залежність, що погубила мільйони життів.

Одним з головних ознак алкогольної залежності є максимальна зосередженість на вживанні спиртних напоїв. На ділі це означає, що всі дії людини, його думки, його пориви і вчинки, так чи інакше заточені виключно під одне бажання – випити. Така людина працює (якщо працює) не для того, щоб забезпечувати сім'ю, або себе, а для того, щоб було на що пити. Якщо попутно залишається грошей і на сім'ю – це всього лише побічний ефект, а не основна соціальна мета. Такі люди йдуть на день народження не для того, щоб привітати іменинника, їдуть на рибалку не за рибою, біжать на море не купатися, відвідують театр не заради п'єси. Єдина, головна мета їхнього життя – ВИПИТИ АЛКОГОЛЮ, отримати свою дозу. Задумайтесь, можливо, Ви, або Ваш родич, друг, знайомий, виявився саме в такій ситуації. Це означає, що йому, швидше за все, необхідно припинити вживання. Одним із елементів цього є кодування від алкоголізму в один сеанс за методом Довженка.

Ще одна з ознак патологічної алкогольної залежності – зростаюча толерантність, або, простою мовою, збільшення дози споживаного алкоголю. Згадайте, скільки Ви пили рік тому, і скільки п'єте зараз. Якщо доза Вашого вживання зростає, слід звернути свою пильну увагу на цю проблему. Пам'ятайте, чим раніше Ви зупиніться, тим простіше буде подолати цю згубну звичку.

Наступний момент, який дуже важливий – це похмільний синдром. Ті, хто не в змозі впоратися з важкими наслідками попереднього вживання, вдаються до допомоги нової дози алкоголю, що призводить до такого явища, як запій. Тобто, людина взагалі перестає повертатися в тверезий стан, змінюється лише ступінь його сп'яніння протягом доби. Запій – небезпечне і важке стан, з якого, на пізніх стадіях захворювання, пацієнт не може вийти самостійно. Серйозний удар по всім системам організму може привести до кардинальних збоїв, інвалідності, і смерті. Запій необхідно припиняти будь-якими доступними засобами, після чого, витримавши невелику тверезу паузу, звертатися до фахівців для кодування від алкоголізму, або шукати інший доступний метод лікування.

Так само важливим є такий прихований на перший погляд фактор, як самообман. Людина не в змозі адекватно оцінювати своє життя, дії, і в тому числі, все перераховане вище. Йому здається, що у нього немає проблем, і він живе звичайним, повноцінним життям, а якщо і п'є, то це йому не заважає, адже він вживає «як все». Дуже складний, і трудомісткий процес – донести, пояснити такій людині справжню природу його помилок. Головна умова для успішного кодування алкоголізму – особисте бажання пацієнта припинити пити. Ніхто не може змусити людину лікуватися силою, і результат в такому випадку не може бути позитивним.

Якщо у Вашому житті присутній один, або кілька перерахованих ознак, слід звернутися до фахівців, і, можливо, Вам необхідно пройти процедуру кодування за методом Довженка, щоб позбутися від руйнівної звички.

Усі статті