м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Принципи лікування алкоголізму

Алкоголізм визнаний в світі одним з найбільш згубних хронічних психічних недуг, породжених згубним зловживанням спиртного. Патологічний потяг до випивки призводить до сильних психічних розладів, негативними фізичними наслідками аж до недоумства, онкологічних захворювань. Сучасна медицина дозволяє проводити лікування хворих на алкоголізм різними методами.

Зелений змій

алкозалежних формується непомітно. Спочатку людина пояснює бажання випити простим розслабленням в колі друзів, приємним припровадженням дозвілля. Поступово разове вживання спиртного переростає в регулярні прийоми, затягує, перетікає в щоденні п'янки, тижневі запої. Найважче відбувається лікування алкоголізму у жінок, оскільки жіноча тяга до випивки у стократ сильніше чоловічий.

Передумови

Алкогольна залежність розбивається на 3 етапи. На першій стадії питуща людина знайомиться з міцними напоями в юнацтві, спостерігаючи за гулянками батьків, однолітків. Реклама спиртних напоїв, пропагування в фільмах, передачах призводить до складання позитивного сприйняття алкоголіка в суспільстві. В результаті формується алкоголізм, симптоми, лікування часто виявляються пізно.

На другому етапі передумовами служить утворене навколо суспільство товаришів по чарці. Весела безтурботне життя, стан постійної ейфорії підштовхують на регулярне вживання алкоголю. Вільне проведення часу не мислиться без випивки. Як наслідок, потрібно вже лікування хронічного алкоголізму в запущеній формі.

Терапевтичні методи

Виходячи з перебігу хвороби нарколог наказує певні методики терапії. В даний час лікування алкоголізму Україна пропонує в кращих наркологічних клініках з повною анонімністю процесу. Розроблено безліч ефективних технік, що приносять позитивні результати в повному зціленні від алкозалежності.

Від тяжкості стану алкоголіка безпосередньо залежить, скільки коштує лікування алкоголізму . Спочатку потрібно вивести пацієнта із запою, провести детоксикацію, усунути абстинентний синдром. За бажанням хворого процедура проводиться на дому або в клініці, займає 3-10 днів. Потім настає черга встановлення ремісії за допомогою тривалої реабілітації організму. До медикаментозним способам вирішення проблеми підключаються психологи з гіпнотичним впливом на свідомість клієнта. При необхідності проводиться кодування, вводяться ін'єкції, призначаються таблетки.

Після зняття алкогольного потягу необхідно закріпити ефект за допомогою стабілізації ремісії. Необхідна підтримуюча терапія протягом довгого часу. В іншому випадку, як показує практика, пацієнт здатний зірватися, знову взятися за стакан. Пам'ятайте, найважчим є лікування алкоголізму жіночого, не доводьте долю до крайнощів, допоможіть близьким стати на шлях нормального тверезого життя.

Усі статті