м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Складнощі лікування жіночого алкоголізму

Щороку Всесвітня Організація Охорони здоров'я публікує кількість хворих на алкоголізм, наркоманію в різних країнах. Однак в кожній державі існує неофіційна статистика, в десятки разів перевищує офіційну. Невтішні дані змушують задуматися про нездоровому майбутньому підростаючого покоління.

Причини формування жіночого алкоголізму

Особливістю виникнення алкозалежності серед жінок виступає психологічний аспект, що виявляється набагато активніше в порівнянні з чоловічою половиною населення. Психологами помічено, жінки починають прикладатися до пляшки після важкого розлучення, розриву відносин з коханою, зради, втрати дитини, чоловіка. На грунті стресу спиваються багато домогосподарки, яких заїв побут, які відмовилися від кар'єри заради сім'ї. В результаті діти виростають, залишають рідну домівку, чоловік в постійних пошуках молоденької коханки. Дружині залишається запивати гірке самотність, розчарування в житті, сімейне щастя спиртним. На перших стадіях прогресування жіночий алкоголізм, лікування якого пов'язане з довгою вервечкою нюансів, дарує полегшення, відчуття легкості, ейфорію.

Представниці прекрасної статі сильніше схильні до пагубному пристрасті, швидше спиваються. Трапляється дружина наливає собі чарку, щоб менше дісталося чоловікові. В результаті чоловік виліковується від тяги до випивки, йде з сім'ї до нової коханої, а дружина остаточно перетворюється в алкоголічку. Жінки зазвичай до останнього приховують від близьких, друзів, колег дана недуга, бояться осуду з боку. Тому родичі дізнаються про захворювання пізно, чим пояснюється складне лікування алкогольної залежності .

Ознаки та симптоми

Дівоча краса — продукт швидкопсувний. Негативний вплив зовнішніх факторів прискорюють процес старіння. Помічено, алкоголічки на 10-20 років виглядають старше ровесниць. Алкоголь руйнує печінку, на обличчі з'являється пігментація. Спиртне робить голос грубим, сиплим, шкіру зморшкуватою з постійною набряком, мішками під очима, ранньою сивиною у волоссі. Відбиток відкладається на життя. Навіть успішне лікування жіночого алкоголізму не відновлює красу і молодість. У психологічному плані відбувається різка зміна настрою, мислення, поглядів, повна перебудова особистості, моральна опущеність, деградація. Замість адекватних дій з'являється агресія, істеричність, брехливість, егоїстичність, відсутність почуття провини, відповідальності за оточуючих, материнського інстинкту.

Жінки рідше звертаються за допомогою до медичних фахівців, оскільки не усвідомлюють власної значущості в суспільстві, ролі в родині. Чоловік розглядається батьком сімейства, добувачем грошей, забезпечення, тому рідні відразу шукають шляхи вирішення проблеми. До жінок менше поблажливості. Найчастіше недбалість близьких обертається фатальним кінцем.

Результативна терапія

В дійсності ефективне лікування алкоголізму жінок вимагає комплексного підходу. Планомірно проводиться корекція неврологічних розладів, усувається по можливості дисфункція важливих внутрішніх органів, налагоджується робота систем організму, усувається тяга до випивки. У запущених стадіях молода жінка може захворіти на безпліддя. Алкозалежність при вагітності чревата народженням недоношеної дитини, малюка з фізичними, психічними відхиленнями, інвалідів. Найчастіше трапляються викидні, мати не в змозі виносити плід. Після зняття залежності багато хто звертається до гінекологів за допомогою у відновленні гормональної функції.

Основним завданням психотерапевта служить чітке становлення свідомої установки на необхідність серйозної реабілітації. У процесі сеансів аутотренінгу, гіпнозу лікар навчає хвору обходитися в рішенні складних життєвих ситуацій без допомоги алкоголю, вести повноцінний здоровий тверезий спосіб життя.

На лікування алкоголізму ціни в Одесі залежать від типу клініки, обраної реабілітаційної програми, кваліфікації нарколога, тривалості терапії. Хороший ефект дає кодування, підшивання, установка блокатора, метод еспераль. Зазначені методики зарекомендували себе на практиці з позитивного боку завдяки навіюванню страху смерті при вживанні спиртного. Під впливом медикаментів пацієнтка програмується на тверезий спосіб мислення, поведінки, свідомості. Вартість цілком виправдовує вкладені кошти. Колишня алкоголічка виходить новим адекватною людиною з життєвими цілями, принципами, бажаннями. Тому слід довірятися виключно професійним профільних лікарів з високою кваліфікацією, великим досвідом роботи.

Усі статті