м. Одеса, вул.Маразліївська, 34а (палац піонерів), каб.27,28.

м. Одеса, вул. Буніна, 19 (готель "Айвазовський")

+38 (094) 995 47 42, +38 (048) 770 07 42

Що таке алкоголізм і як з ним боротися

З медичної точки зору алкоголізм розглядається в якості важкого захворювання, яке викликається непереборним потягом до регулярного зловживання спиртним. Систематичне вживання алкоголю вражає внутрішні органи, руйнує психіку. У суспільстві склалася думка: розпивання спиртних напоїв не обов'язково вважається алкогольною залежністю. Насправді алкогольна залежність наростає поступово, починається з випивки по вихідним, переростає в тижневі запої. Людина перестає контролювати потреба в спиртному, похмільний синдром розтягується на добу.

Медики знаходять історичні передумови розвитку алкоголізації населення, які пов'язані з урочистими датами: святами, ювілеями, весіллями, народженням дітей, підвищенням по службі, іншими подіями. Споювання суспільства знаходяться соціальні причини з числа безробіття, розлучень, сімейних сварок, проблем на роботі. Техніка спивання обумовлена ​​наростаючим ефектом. Молодь починає з незначних доз — декількох пляшок пива. Поступово ступінь фортеці стає недостатньою, юнаки, дівчата переходять на напої міцніше. Періодичність розпивання збільшується до пари раз у тиждень. Непомітно молоді люди щовечора проводять за пляшкою пива або вина, чаркою горілки або коньяку. Дозування разом з частотою вживання значно зростає, переходить в запої.

Хвороба починається з безмірного розпивання спиртного, яке дарує радісне збудження напередодні майбутньої пиятики. Перша стадія алкогольної залежності супроводжується неможливістю контролювати кількість прийнятих доз, слід негайно звернутися до лікаря. Спостерігається слабка вираженість похмільного синдрому, відсутність блювотного рефлексу, яким супроводжується передозування випивки у нормальних людей. Алкоголік може самостійно подолати згубну пристрасть при зміні обстановки, перегляд життєвих цінностей. Медики відзначають, протягом початкової стадії розтягується на п'ять-десять років в залежності від стану здоров'я, фізіологічних можливостей хворого. Згодом при відсутності лікування відбувається плавний перехід в другу стадію недуги.

На наступній фазі спостерігається гостро виражений похмільний синдром, хворобливу абстиненцію якого алкоголіки намагаються щоранку «лікувати» новою порцією міцних продукції. Відбувається інтенсивна соціальна деградація: через пияцтва звільняють з роботи, пропадає повагу з боку членів сім'ї, подружжя розлучається. У компанії аналогічних друзів у пацієнта зростає тривалість з частотою запоїв, ясність розуму зводиться до мінімуму. Відбувається перехід до третьої фази.

Заключна фаза алкоголізму вважається найважчою. Душевна хвороба відбирає останні фізичні сили, «прийняття на груди» не приносить задоволення. Психічний стан погіршується атрофією клітин головного мозку, дисфункцією нирок. Печінка перестає правильно функціонувати, спостерігається серцева недостатність. Хворий не в силах пити багато, дози знижуються, часте вживання невеликими порціями відбувається до самоті. Настає відчай, що штовхає багатьох на самогубство. Життєва безпросвітність разом з безвихіддю положення ускладнюється накопиченим букетом захворювань, в основному онкологічних. Фатальний кінець настає невідворотно і швидко.

Процедура кодування від алкоголізму в Одесі здійснюється сертифікованим наркологом-психотерапевтом вищої категорії, провідним спеціалістом київського центру «ДАР» Фартушним Євгеном Миколайовичем. Професійний лікар використовує інноваційні методи лікування. Переважна більшість хворих не усвідомлюють власний алкоголізм, не вважають себе гіркими пияками, заперечують існування проблеми пияцтва. Вживання спиртного пов'язують із негараздами в сім'ї, на роботі, незадоволеністю заробітної плати, низьким соціальним становищем у суспільстві. Наприклад наводять п'юче оточення з-поміж друзів, родичів, сусідів. Відмовляються приймати загрозливу дійсність.

Алкоголіки становлять загрозу оточенню, оскільки залучають до хибного замкнутого кола десятки новачків, споюють населення. Тим, хто намагається боротися із запійними п'яницями, доводиться несолодко. На домочадців ллються постійні закиди, сварки, бійки, лайка. Принесений до будинку негатив виливається на членів сімей, страждають діти. П'яні розбирання глави сімейства чи матері травмують дитячу психіку, отримані психологічні проблеми, у ранньому дитинстві супроводжують дорослої людини залишок життя.

Численні подячні відгуки колишніх клієнтів свідчать про високу ефективність методики. Для збереження анонімності імена не розголошуються. Один пацієнт зазначає, що пив усе свідоме життя, доки дружина не пригрозила розлученням. Страх втрати сім'ї змусив звернутися до нарколога. Клієнт вважав лікування простим витягуванням грошей, але переконався у дієвості методики на персональному досвіді. Після курсу лікування перестав пити, повірив у власні сили, влаштувався працювати, зберіг сім'ю. Інший пацієнт зазначає, пробував лікуватись уколами, вистачало рівно на рік, після відбувався черговий зрив. Після звернення до Фартушного Євгена Миколайовича побачив світло, просунувся кар'єрними сходами, відновив порядок у сім'ї, знайшов сенс життя.

Моніторинг залежності в центрі лікування алкоголізму

Початкова друга стадія піддаються успішному лікуванню, крім заключної. На третій фазі прогноз несприятливий. Необоротні фізіологічні процеси поруч із психосоматичними не залишають пацієнтові шансів лікування. Цироз печінки, інфаркти, інсульти, алкогольна деменція призводять до непоправних наслідків, змін в організмі. Сучасні програми реабілітації не приймають половинчастих прийомів лікування з дозволом прийому спиртного в помірних дозах навіть за умови конфіденційності. Гарантований ефект можливий лише при повному виведенні із запою, стовідсотковій відмові від спиртного. Тривала ремісія сприяє кращому прогнозу. Пам'ятайте, короткі періоди помірності можуть призвести до повторних інцидентів, зривів у майбутньому.

Не панікуйте, не засмучуйтесь і не втрачайте надії! Алкоголізм виліковний, тому підтвердженням служать численні історії цілковитого зцілення. Симбіоз наркологів із психологами призводить до створення нових дієвих способів лікування.

Професійного лікаря вищої кваліфікації реабілітаційного центру «ДАР» визнано досвідченим фахівцем. Результативні способи реабілітації за допомогою гіпнозу гарантують повну безпеку пацієнту, що підтверджено сертифікатами. Анонімність забезпечується правилами професійного етикету, медичної етики. Конфіденційна інформація зберігається під гриф секретності. Методи клініки покликані створити індивідуальну програму реабілітації для кожного пацієнта незалежно групових чи персональних сеансів.

Усі новини